De therapie is effectief doordat de verandermogelijkheden van het kind zowel op on- als bewust niveau worden geactiveerd. De veranderingen kunnen zich uiten in meer zelfvertrouwen, makkelijker keuzes kunnen maken, zichzelf kunnen accepteren en waarderen, gevoelens kunnen uiten, begrip hebben voor zichzelf en voor anderen en het anders aankijken tegen situaties en omstandigheden in het hier en nu.

Door ouders wordt er soms gefocust op dingen die fout gaan in plaats van op de dingen die goed gaan. Door uit te gaan van mogelijkheden kan een ruimer zelfbeeld ontstaan, waardoor meer zelfvertrouwen wordt ervaren en bepaalde kwaliteiten benut kunnen gaan worden. Het kind ontdekt krachtbronnen in plaats van belemmeringen.

Uitspraken van kinderen en ouders na de therapie:

“Toen ik kwam bij Cynthia kon ik niks aan en werd ik gepest, ik was vaak verdrietig en snel boos.
Nu kan ik alles aan en ben ik niet bang meer.”

“Nog bedankt voor wat je onze zoon hebt meegegeven! En ons! We hebben er allen wat aan gehad!”
“Ik weet nu veel beter wat te zeggen als ik gepest wordt”

Er heeft niet alleen bij onze zoon een positieve verandering plaatsgevonden, maar ons hele gezin is positief veranderd. Er is minder ruzie en we luisteren meer naar elkaar.

Eerst was ik wel 3 dagen verdrietig als iemand iets gezegd had wat ik vervelend vond. Nu ben ik nog wel eens
verdrietig maar dat gaat veel sneller over.

“Ik kan veel meer dan ik dacht!”

“Als ik ’s avonds naar bed ging was ik erg bang en kon moeilijk in slaap komen. Ik slaap nu veel beter.”

“Soms zit mijn hoofd zo vol, ik word er zo moe van.” (na het maken van een tekening) “Wow nu heb ik veel meer rust in mijn hoofd.”

“Onlangs heb ik een gesprek gevoerd met de leerkracht van mijn dochter. Zij vertelde dat mijn dochter veel rustiger is geworden in de klas en dat ze zich makkelijker kan concentreren”

“Soms had ik buikpijn als ik naar school ging, nu heb ik dat niet meer”

“T’is leuk hoor, je mag zelfs op de tafel staan!”